Skip to content Skip to footer

De 5 mest efterlängtade spelen 2023

2023 kommer med allra största sannolikhet att bjuda på många fantastiska spel. Så var fallet 2022, 2021, 2020 och resterande av de år där spelvärlden online har existerat. Därmed förväntar vi oss samma vara även 2023.

Du kan självklart spela spelen på egen hand, men du kommer även kunna ta del av massvis med esports betting för de nya spelen, vilket gör att du kan öka spänningen ytterligare i takt med att du kollar på och lär dig från när proffsen spelar. 

Men vilka är de mest efterlängtade spelen 2023? Det ska vi titta lite närmare på idag!

5 av de mest efterlängtade spelen 2022

Nedan är de 5 mest efterlängtade spelen 2022:

Starfield

Om du är aktiv inom spelbranschen känner du säkerligen till Starfield. Spelet har inte släppts ännu, men har varit rejält hajpat sedan Bethesda Game Studios tillkännagav dess utveckling 2018. Spelet har ett rejält fokus på science-fiction, och beskrivs som “Skyrim i rymden” av självaste Todd Howard.

Hur som helst kan vi förvänta oss utmärkta saker från den studio som tidigare har bidragit med bland annat Fallout-serien. Vi kan knappt bärga oss!

Street Fighter 6

Sannolikheten är hög för att du är bekant med Street Fighter sedan tidigare. Spelserien är bland de mest populära någonsin, och äntligen är det dags för ett nytt spel. Spelet utvecklas självklart av Capcom som bland annat även ligger bakom Resident Evil, Monster Hunter och Mega Man. Därmed kan vi förvänta oss att spelet är av allra högsta kvalité, samt lever upp till de höga förväntningar som ställs på spelet.

Spelet kommer att släppas någon gång under 2023.

Hogwarts Legacy

Gillar du Harry Potter? Det är klart du gör! Harry Potter älskas av de flesta runt om i världen, och äntligen är det dags för ett nytt och påkostat spel inom konceptet.

Spelet släpps självklart av Warner Bros., men utvecklas av de oerhört talangfulla Avalanche Studios som tidigare har gjort Just Cause, Mad Max och Generation Zero. Därmed kan vi förvänta oss att kvalitén blir lika hög för Hogwarts Legacy, samt att spelet lever upp till de höga förväntningarna.

Spelet kommer att släppas den 10 februari 2023.

Forspoken

Få andra spel är lite spännande som Forspoken. De trailers och material som finns tillgängliga redan nu ser riktigt bra ut, trots att det är Luminous Productions första produktion någonsin. De som jobbar där har dock stor erfarenhet inom branschen, och har bland annat tidigare jobbat på Final Fantasy XV.

Här kan vi förvänta oss magi, coola miljöer och ett roligt tema. Vad mer kan man begära?

Spelet kommer att släppas den 24 januari 2023.

Diablo IV

Diablo, Diablo, Diablo! Vem älskar inte Diablo? Detta är en av de mest framgångsrika spelserierna någonsin, och det är inte svårt att förstå varför. Det första spelet släpptes redan 1997, och har sedan dess haft många framgångsrika uppföljare. Men nu är det äntligen dags för en ny installation i serien – Diablo IV.

Här kan vi förvänta oss mer av samma vara som vi har fått ta del av tidigare, men ännu bättre grafik, mer uppslukande funktioner och en riktigt bra handling. 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment