Skip to content Skip to footer

Oppo och OnePlus stoppar försäljningen i Tyskland efter Nokias patenttvist

Oppo och OnePlus har slutat sälja smartphones och smartklockor i Tyskland, efter ett domstolsbeslut till förmån för Nokia, som stämde över två Standard-Essential Patents (SEP).

Oppos tyska webbplats verkar tom utan några telefoner listade, OnePlus tyska webbplats visar fortfarande telefonerna, men “Köp” -knappen är borta och butikssidan säljer bara hörlurar och tillbehör. JUVE Patent spekulerar i att detta var ett frivilligt drag eftersom domstolsbeslutet fattades på fredagen och Nokia inte skulle ha hunnit genomdriva ett försäljningsförbud.

Här är vad Spenser Blank, OnePlus kommunikationschef, skrev till The Verge:

“Vi arbetar aktivt med relevanta parter för att lösa den pågående juridiska frågan. Medan försäljning och marknadsföring av relevanta produkter är i vänteläge, förblir OnePlus engagerad i den tyska marknaden och kommer att fortsätta vår verksamhet. Under tiden kan OnePlus-användare i Tyskland fortsätta att njuta av våra produkter och relaterade tjänster som regelbundna programuppdateringar och vår kundservice som tidigare.

Både OnePlus och Oppo skyller Nokias krav på en “orimligt hög avgift” för de två patenten. Redan 2018 tecknade Nokia och Oppo ett flerårigt patentavtal, men samarbetet började falla samman 2021. De två SEPs som står i centrum för den aktuella rättegången är EP19173705 och EP07826610. Oppo kan överklaga domstolens beslut, så håll ögonen öppna för uppdateringar.

Just nu verkar effekten av beslutet vara begränsad till Tyskland, Oppo och OnePlus-webbplatser i andra europeiska länder påverkas inte för tillfället. Det är också business as usual på Realme.com.

 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment