Skip to content Skip to footer

Star Wars: Knights of the Old Republic-remaken är pausad enligt källor

Vi kommer kanske behöva vänta ännu längre på den kommande remaken

Utvecklingen av den kommande Star Wars: Knights of the Old Republic-remaken till PS5 och PC är pausad, enligt Bloomberg. Spelets art director och design director fick också sparken tidigare denna månad efter att utvecklingsteamet visat en demo av spelet för Lucasfilm och Sony.

Knights of the Old Republic (KOTOR) remaken tillkännagavs först vid Sonys stora höstutställning i september förra året, men utvecklaren Aspyr Media, som ägs av Embracer Group, har ännu inte gått ut med en tidsplan för lanseringen. Remaken har varit under utveckling i tre år, och medan den ursprungliga planen var att släppa spelet i slutet av 2022 är ett mer “realistiskt mål” nu 2025, rapporterar Bloomberg.

Saber Interactive, en annan Embracer Group-studio, hjälper också till med utvecklingen, och Bloomberg säger att “vissa på Aspyr tror” att Saber kan ta över. Aspyr, Embracer Group och Sony svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar.

Det ursprungliga KOTOR släpptes 2003

Trots att det ursprungliga KOTOR släpptes 2003 och utvecklades av BioWare, är Aspyr bekant med spelet och dess uppföljare, eftersom de arbetat med båda. Några av de ursprungliga KOTOR-teamen är också ombord för remaken, skrev Aspyrs Ryan Treadwell i ett PlayStation-blogginlägg. Spelet kommer endast att komma till PS5 när den lanseras.

KOTOR-remaken är bara ett av många stora Star Wars-spel under utveckling just nu. EA: s Respawn arbetar på en uppföljare till Jedi: Fallen Order, Quantic Dream gör ett spel som heter Star Wars: Eclipse, medan Amy Hennigs nya studio utvecklar en “originalhistoria i den legendariska Star Wars-galaxen.”

 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment