Skip to content Skip to footer

Svenskarna som tävlar i CS:GO-festen Rio Major

Om bara några dagar drar CS:GO-festen igång för i år och Sverige har i år flera deltagare på plats. Totalt fem svenska spelare kommer delta i tävlingarna och de är fördelade över tre olika lag. Om vi får några svenskar på pallplats återstår att se, men det känns som att det inte är helt uteslutet. 

Går av stapeln i Rio de Janeiro

Även om esporten blivit accepterad som en riktig sport i stort sett överallt idag, är dess popularitet väldigt varierande beroende på i vilket land du befinner dig. För ett event som CS:GO-festen där man ska spela både majorturneringen såväl som en uppvisningsmatch, finns nog få värdländer som kan mäta sig med Brasilien. 

Här har flera grenar inom esport vunnit en otroligt stor folklig popularitet och kanske framförallt just CS:GO. Intresset för CS:GO-festen i Rio de Janerio är därför massivt och man förväntar sig att det här kommer bli en riktig folkfest i landet. Det är första gången landet anordnar turneringen, men förhoppningsvis långt ifrån den sista. 

Årets omgång av turneringen pågår från den 31 oktober till den 13 november.

Även hos betting sidor på nätet märks det av att turneringen närmar sig med stormsteg, både genom ökade sökningar på ämnet, såväl som genom en ökning i antal lagda spel. Det är en trend man märkt av både på sidor med och utan spellicens.

Både svenska ledare och spelare i turneringen

Det är fem svenska spelare som deltar i majorturneringen och vi finner huvudparten av dessa i det svenska laget Ninjas in Pyjamas. Härifrån tävlar Fredrik ”Rez” Sterner, Hampus ”Hampus” Poser och Ludvig ”Brollan” Brolin. Laget har också ledning av den svenske tränaren Daniel ”DJL” Narancic.

I Fnatic återfinner vi svenske Freddy ”Krimz” Johansson och i Gamerlegion spelar den blott 21 år unge storspelande Isak ”Isak” Fahlén. 

På tränarsidan finner vi Robert ”Robban” Dahlström som agerar guru för den regerande världsmästarna Faze Clan, samt Richard ”Xizt” Landström som tränar de danska laget Heroic. 

Turneringen delas upp i tre delar

Hela turneringen har totalt tre delar, eller olika stadier. Challengers Stage är grunden – här tävlar de 16 lägst rankade lagen mot varandra. Man har använt det så kallade Swiss-formatet, vilket betyder att lagen ska jaga segrar och undvika förluster. Tre vinster eller tre förluster är de magiska gränserna. Har man fått tre segrar innan man förlorat tre gånger, går man vidare till nästa steg. Har man istället åkt på tre förluster innan man vunnit tre gånger är man ute ur turneringen.

Nästa steg i turneringen är Legends Stage. Hit har redan Ninjas i Pyjamas kvalificerat sig, tillsammans med ytterligare sju andra lag. Från Challengers Stage tillkommer därefter åtta lag, så att man även här är totalt 16 lag som krigar om en plats i slutspelet. Det är nämligen dit de lag som tar sig vidare från Legends Stage kommer. 

Generös prissumma för den som vinner

Den som har koll på esporten vet att det finns stora pengar här för den som har riktiga skills. Den totala prispotten i Rio Major ligger på 1,25 miljoner dollar. Med dagens växlingskurs motsvarar det strax över 14 miljoner svenska kronor. Hela summan går dock inte till det vinnande laget – här är det flera som har chans att kamma hem en del av potten. 

Däremot går turneringens vinnande lag hem med den största prissumman, vilken ligger på ungefär 5,6 miljoner svenska kronor. Det blir en fin timpenning att se fram emot.

Om du är sugen på att lägga några bets inför turneringen kan du med fördel besöka velkomstbonus.eu. Här finner du tips på schyssta casinobonusar som du kan använda i samband med att du lägger dina spel. 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment