Skip to content Skip to footer

Få en bättre signal för spel i garaget

Älskar du spel och vill sätta upp en lanfest i garaget, men har för dålig signal? Oavsett anledning till varför du vill ha bättre signal någon del av ditt hus, så går det att lösa på flera sätt. Det går till exempel att skaffa bättre bandbredd eller investera i produkter som förlänger wifi signalen. I den här artikeln kan du läsa olika lösningar som kan hjälpa dig att få bättre wifi-täckning för ditt lanparty i garaget.

Flytta routern närmare eller fixa bättre router

Det första du kan prova för att foerlaenga wifi till garaget är att flytta din router närmare garaget. Genom att du placera routern på en mer central plats i ditt hem kan du förbättra täckningen i garaget. Om det inte är möjligt att flytta routern kan du också överväga att uppgradera till en bättre router med längre räckvidd och starkare signal.

Om du fortfarande har problem med täckningen i garaget kan du överväga att använda en Ethernet-kabel för att ansluta direkt till routern om det finns möjlighet till det genom att borra hål i väggen för sladden. Kom alltid ihåg att först ta reda på hur ledningarna sitter innan du börjar borra!

Så kan en Wi-Fi Range Extender hjälpa dig

En annan lösning är att använda en Wi-Fi Range Extender. En Range Extender fungerar genom att ta emot den befintliga wifi-signalen från routern och förstärka den för att nå längre avstånd. Du kan enkelt installera en Range Extender genom att ansluta den till ditt befintliga wifi-nätverk. Placera den sedan i närheten av garaget för att förbättra täckningen där.

Hur du får bättre wifi-täckning i garaget med en mesh-router

En annan populär lösning för att förbättra wifi-täckningen i garaget är att använda en mesh-router. En mesh-router består av flera enheter som samarbetar för att skapa ett starkt och stabilt wifi-nätverk. Genom att placera en av enheterna i närheten av garaget kan du förlänga wifi-signalen dit. Mesh-routers är enkla att installera och ger en jämn täckning i hela ditt hem.

Sammanfattningsvis finns det flera sätt att förbättra wifi-täckningen i garaget. Du kan prova att flytta routern närmare eller uppgradera till en bättre router. En Wi-Fi Range Extender kan också vara ett bra alternativ för att förstärka signalen till garaget. Om du vill ha en mer avancerad lösning kan en mesh-router vara ett bra alternativ. Oavsett vilken lösning du väljer kan du snart njuta av en starkare wifi-signal i garaget.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment