Skip to content Skip to footer

Googles senaste multiplayer Doodle låter dig spela en omgång boule med dina vänner

Det är ett otroligt roligt spel

Google har en härlig ny multiplayer Doodle som låter dig spela en omgång boule online. Om du inte har hört talas om boule – det hade inte jag innan jag skrev den här artikeln – är det ungefär som bocciaboll.

Målet med boule är att kasta din boll (boule) så nära du kan intill en liten boll (cochonnet) på spelplanen framför dig. På din dator “kastar” du bollen genom att klicka på bollen och dra musen bakåt för att slunga den framåt; på en telefon kastar du boule med tummen (ungefär som att kasta en Poké Ball i Pokémon Go). Du får poäng om du har fler boule närmare cochonnet än din motståndare, och den som har flest poäng efter tre omgångar vinner. Google har en bra guide om spelet som du kommer att se när du börjar spela.

Du kan spela en-mot-en eller i lag om två genom att dela en länk eller matchas slumpmässigt med motståndare online. Om du bara vill öva erbjuder Google det också som ett alternativ, och jag rekommenderar att du spenderar lite tid på att testa det först om du spelar på din telefon. Jag var bättre på min dator än jag var på min telefon – något klickade inte riktigt när jag slängde med tummen istället för en mus.

Om du inte redan har sett det på Google idag, så är här en GIF av Doodle, med de bedårande oliverna som är med i spelet.

Google lanserade sin första multiplayer Doodle för att fira Halloween 2018 och släppte en annan 2019 för att fira det mexikanska kortspelet Lotería.  Och företaget har gjort många andra Doodle-spel tidigare som fortfarande är roliga att besöka – inklusive min personliga favorit,  Pac-Man från 2010.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment