Skip to content Skip to footer

Samsung Galaxy Z Fold4 kommer introducera Android 12L

Samsung Galaxy Z Fold4 anlände igår och gick omedelbart upp för förbeställning. Det nya vikbara flaggskeppet levereras med One UI 4.1.1 direkt ur lådan och har massor av nya funktioner för optimal multitasking som utvecklades “med partners”, sa Samsung.

Med allt fokus på den nya kameran och designförändringar gick en av dess nyheter förbi. Galaxy Z Fold4 är den första smarttelefonen som officiellt levereras med Android 12L.

Google introducerade ursprungligen L-versionen redan i oktober 2021 och påminde oss sedan om det sex månader senare. L står för (Large) stora skärmar, vilket betyder vikbara enheter, surfplattor och Chrome OS-enheter. Den kan installeras på vilken enhet som helst, men den är optimerad för multitasking och appar görs om för att anpassa sig till stora skärmar.

Google-appar visas i två kolumner, vilket är lättare att navigera på en fyrkantig skärm, och välj produktivitet och sociala medieappar är också medvetna om när enheten är vikt så att de växlar i sin vanliga orientering.

Android 12L kommer nu bara på Fold4, clamshell Flip4 är bättre lämpad för att köra den vanliga smaken av Android, trots vikpanelen.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment