Skip to content Skip to footer

WhatsApp arbetar med att blockera skärmdumpar för ”Visa en gång”-meddelanden

Teamet på WhatsApp arbetar med nya sätt att öka integriteten och minska besvärligheten. Tre nya funktioner kommer snart att lanseras för användare som hjälper till att uppnå dessa mål.

Först är funktionen som låter dig lämna en gruppchatt utan att någon ser. Det betyder att du kan hoppa ur en gruppchatt utan besvärliga farväl. Observera att även om användare i gruppen inte kommer att meddelas, får gruppadministratörerna ett meddelande.

Nästa är något som har arbetats på ett tag – möjligheten att kontrollera vem som kan se när du är online. Du kan ställa in detta till alla, bara dina kontakter, dina kontakter med några undantag och ingen. Både detta och alternativet att lämna grupper i tystnad kommer att lanseras till alla användare senare denna månad.

Slutligen en mycket viktig uppdatering av den senaste funktionen ”Visa en gång”. Funktionen tillåter användare att skicka ett foto eller en video som försvinner efter att mottagaren har öppnat dem. Det fanns dock en stor brist – den andra användaren kunde bara skärmdumpa bilden. Arbetet med att blockera skärmdump för meddelanden är nästan klart, men WhatsApp sa inte när det kommer att rulla ut till användare.

Oroa dig inte om du inte har hållit reda på alla nya sekretessfunktioner. WhatsApp startar en utbildningskampanj för att informera människor om vilka alternativ de har och hur man håller sin chatt privat.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment