Skip to content Skip to footer

Atomic Heart Recension 

Det finns mycket att säga om singleplayer-spel som Atomic Heart: hela dess fokus ligger på att skapa en invecklad värld för oss att utforska och upptäcka för oss själva.

En iögonfallande blandning av skytte med superkrafter och pusselspel i första person, det här är ett långt, tufft och fantastiskt skjutspel som får oss att bada i blodet och kugghjulen hos omsorgsfullt utformade fiender, både biologiska och robotiska, och avrätta dem med en imponerande uppsättning stridsalternativ. 

Atomic Heart är ett skyttespel med alternativ historia som är skapat på samma sätt som BioShock och MachineGames Wolfenstein-serie. Det är ett slags retrofuturistiskt äventyr som går tillbaka till ett fantiserat förflutet som förvrängts av en löjligt avancerad teknik. En värld där vetenskapen har gjort det övernaturliga till verklighet och robotar nu härjar. Dessa är långt ifrån de enda skyttespelare som Atomic Heart inte varit rädd för att hämta inspiration från. Half-Life och pussellösningen av Portal är också tydliga inspirationer, och det har även gjorts ett försök att strö över Arkanes framgångsrika varumärke för förstapersonsstölder.Show CommentsClose Comments

Leave a comment