Skip to content Skip to footer

FaZe Clan tillkännager samarbete med Disney

Efter att ha vunnit PGL Antwerp Major 2022, tillkännagav den amerikanska spelorganisationen Faze Clan äntligen ett årslångt varumärkessamarbete med det multinationella underhållningskonglomeratet Disney. I och med detta samarbete kommer Faze och Disney att ta fram en teknisk moderniserad version av Musse Pigg som heter “Mickey on the Grid”.

Den exklusiva kollektionen av Faze och Disney kommer att lanseras den 28 maj i The Armory-butiken och för online-shoppare kommer den att finnas tillgänglig från 30 maj.

Den exklusiva Mickey on the Grid-kollektionen kommer med T-shirts, tröjor och mössor. Alla dessa kläder kommer att designas av Disneys kreativa team tillsammans med Faze Clans ledande designer James Casper Vine och Creative Director Jay ‘JVY’ Richardson.

“Detta årslånga samarbete är en del av vår pågående expansion inom detaljhandel och konsumentprodukter. Jag och produktteamet på FaZe är hedrade Disney litade på att vi skulle ta ett kreativt och modernt tillvägagångssätt för en så ikonisk karaktär som Mickey Mouse, och vi är glada över att fortsätta utveckla innovativa koncept som kommer att väcka Disneys älskade karaktärer till liv genom en köpbar produkt. “

Jay ‘JVY’ Richardson, kreativ chef på FaZe Clan

Faze X Disney-samarbetet är ganska betydelsefullt eftersom Fazes Creative Director antydde att många andra Disney-karaktärer också kan delta i framtida kollektioner. Detta samarbete kommer också att stärka Fazes position inom klädsektorn.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment